zondag 1 september 2013

Hoes voor de Ikea Poang kinderstoel

Al een poosje vond ik de Poang kinderstoel super leuk. Ik zag Hannah er al lekker nibbitjes in eten voor bumba. Maar het saaie witte kussen vond ik wat minder. Dus toen ik eindelijk de stoel mee nam, moest er snel een hoesje genaaid worden. En dit is het resultaat. p.s. de uitleg wil ik wel maken als er interesse voor is ;)

Klik  HIER naar de link naar de tutorial die ik voor de hoes maakte.

19 opmerkingen:

 1. Goede Middag,

  Deze is super, had dit stoeltje ook bij Ikea gezien, maar inderdaad dat witte kussen.... Maar dit is super! mooi gemaakt! Alleen nog 2 zakjes aan elke kant en je hebt meteen een leuk iets om kleine dingetjes voor de tv, de knuffel, dat boekje om voor te lezen, of... in op te bergen voor de kleine meid, misschien een leuk idee?

  Mooi Blog ook trouwens, geniet er maar van enne laaat je ons nog weten wat kleine meid er van vind?!

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ruby,

  Bedankt voor je leuke berichtje. Goed idee inderdaad om er ook no een zakje aan of bij te naaien. Ik heb nog wat stof over, dus dat zou best kunnen. Ik begrijp ook niet dat er bij Ikea geen leukere hoezen te krijgen zijn voor de kinder poang.

  Ze is net een jaar, dus nog niet echt een mening over de stoel ;) dat hou je nog tegoed voor als ze wat ouder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ruby, wat een geweldig resultaat ! Ik heb onlangs een stoel van kennissen gekregen en erger me kapot aan de vlekken en een scheurtje in 't stof aan de bovenzijde. Ik ben dus op zoek naar een naaipatroon voor dit leuke hoesje. Mocht je dit publiceren, hou ik me aanbevolen ! Nogmaals, heel mooi resultaat !

  Groetjes, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Danielle, ik ben benieuwd naar de uitleg! Ik kocht via marktplaats de volwassen versie en zou graag een eigen hoes maken!
  Dankjewel! Groetjes, Saskia
  Www.woonthier.nl/blog

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben anders ook wel geïnteresseerd in het patroon hoor voor deze overtrek! Echt super leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook super geïnteresseerd in het patroon van deze ;-)
  Echt heel mooi gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,
  Hij is erg mooi geworden. Ik heb mij er ook al eens aan gewaagd, maar heb toen het hele kussen opnieuw bekleed. Dat is natuurlijk veel meer werk! Nu heb ik nog twee van deze stoeltjes op zolder staan, welke schreeuwen om nieuwe bekleding. Daarom ben ook ik zeer geïnteresseerd in het patroon / de uitleg...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super mooi gedaan! Ik ben ook geïnteresseerd in het patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ok ik zie het al, ik ga zal binnenkort aan de slag moeten om het patroon te maken voor jukkie ;) binnenkort meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het super hoe je de stoel gepimpt hebt! Zou je het patroontje willen mailen? moederliefde3@hotmail.com Groetjes

   Verwijderen
 10. Superhandig... bedankt voor al je tijd en werk!
  Ik ga er alvast mijn werk van maken mbv Soft Cactus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt knap gemaakt!!!!

  Ik begrijp alleen niet goed wat je bedoelt met de 4 uiteinden om te zoomen bedoel je dan, onder en boven of opzij en apart of samen? Is niet echt duidelijk op de foto? En bij de volgende stap gaat het toch over de zijkanten hé? Sorry voor de vragen maar ik ga dit maken om cadeau te geven dus het moet goed zijn hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met de 4 uiteinden bedoel ik de onder en bovenkant van zowel de voering als de zichtbare stof (beide lappen) De zijkanten naai je in de volgende stap op elkaar dus hoef je ze niet om te zomen. Hopelijk kom je er zo uit, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Ruby, Bedankt voor je super tutorial! Op deze link vind je mijn versie van de stoel http://do-didit.blogspot.be/2014_09_01_archive.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey, ik ben er als beginner vol goede moed aan begonnen, maar heb iets fout gedaan denk ik... die hoekjes zitten bij mij zo vreemd. Niet aan de buitenkant, maar een paar cm aan de achterkant en steken er dus zo wat uit naar achteren. Ik denk dat ik de stap voordien iets fout heb gedaan. Heb de twee stoffen gewoon op elkaar gelegd en eerste de ene zijde gestikt, dan verlegd en andere zijde gestikt (zodat de naad aan de achterkant zit), maar ik had mss die hoekjes moeten verleggen zodat die aan de zijkant kwamen?? Als je mij kan helpen, zou ik je zeer dankbaar zijn, want mijn dochtertje kijkt al uit naar haar paardjeszeteltje. Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ga deze stoel kopen voor de tweede verjaardag voor ons dochtertje, maar vindt dat wit ook maar niks. Ik zou ook graag het patroon hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben een beginneling, en dit lijkt mss een domme vraag; maar hoe naai je de twee delen op elkaar als er 9 cm verschil opzit? Een zijkant naaien, en dan het breedste stuk wat 'opschudden' endan de tweede kant?

  BeantwoordenVerwijderen